Seks als oplossing tegen hooikoorts? Zo zit dat

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

Gesnies, gehoest en tranende ogen: girlies met hooikoorts weten er alles van. Hoewel het de mooiste tijd van het jaar zou moeten zijn, is het pollenseizoen een vreselijke periode voor velen. Heb je álle hooikoortspilletjes al geprobeerd om je klachten te beperken? Dan introduceren we je een nieuw medicijn: seks!

Lees ook: Viervoeters kunnen ook hooikoorts hebben: zo help je je huisdier

Hooikoortsseizoen

Wanneer je een slachtoffer bent van hooikoorts, triggeren alle stofjes waar je allergisch voor bent, de hooikoorts klachten die je hebt. Als die stoffen in je neus, ogen of luchtwegen komen, ben je de klos. Een rode, lopende neus, tranende ogen en jouw vocabulaire bestaat uit hatsjoe en kuchkuch. Niet fijn!

Je wil er het liefst van alles aan doen, maar soms lijkt niets meer te werken. Toch heeft een onderzoek ons een nieuwe hoop gegeven, want wetenschappers uit Iran beweren dat seks hét medicijn is tegen pollenallergieën. We leggen het je uit.

Seks tegen hooikoorts

Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar onderzoekers denken het écht. Seks kan je helpen om de klachten van hooikoorts tegen te gaan. Dit zou komen door het vernauwen van de bloedstroom naar je neus en ogen, als je van bil gaat. Je verstopte neus kan zo geblokkeerd worden en je ogen zouden stoppen met tranen. Wow!

Werkt het echt?

Ja, het is onderzocht, maar of het echt bij iedereen werkt, dat kunnen we natuurlijk niet met zekerheid zeggen. Er zou hiervoor toch nog wat meer onderzoek voor gedaan moeten worden. Tot die tijd geloven we het maar wat graag. Het kan in ieder geval geen kwaad om het eens uit te proberen. Snuit dan in ieder geval wel even je neus en draag geen of waterproof mascara... Zo zorg je dat het hele gebeuren toch nog een beetje sexy kan zijn. Thanks Iraanse wetenschappers!

Oplossingen

Ben je erachter gekomen dat een vrijpartij toch niet werkt voor jou? Gelukkig zijn er ook wat andere oplossingen die zouden kunnen werken bij pollenallergieën. Professor en KNO-arts Peter Hellings gaf aan HLN een paar van zijn beste tips. Zo geeft hij aan dat het goed is om je neus te spoelen met zoutoplossing. Daarnaast is het vermijden van dingen die je luchtwegen kunnen prikkelen ook erg slim om te doen én moet je uitkijken voor blootstelling aan allergenen. Het is even hard werken, maar je zult jezelf er hartstikke dankbaar voor zijn.