Wist jij dit al? Met deze activiteit verbrand je enorm veel calorieën

Sport & gezondheid door Anne-Fleur

De zomer is nabij en dat betekent dat veel mensen dagelijks de sportschool induiken om hun perfecte 'summer body' te krijgen. Nu weten we, every body is a bikini body, maar dat neemt niet weg dat het gezond voor je is om te bewegen. Niet zo'n fan van de sportschool? Met déze leuke activiteit verbrand je mega veel calorieën!

Lees ook: Deze dingen zouden alle twintigers moeten weten over fitness

Meer bewegen

Sporten in de sportschool is niet voor iedereen weggelegd. Dit kan komen door de sfeer die er in veel gyms rondhangt, of fitness is simpelweg jouw ding gewoon niet. Ben je op zoek naar een makkelijke activiteit waar je heel weinig voor nodig hebt? Lees dan snel verder, want wij hebben een effectieve beweging gevonden die jou sowieso gaat helpen om fitter te worden.

Met welke activiteit verbrand je veel calorieën?

Er zijn verschillende sporten waar je veel calorieën mee verbrandt, maar niet elke sport is altijd even leuk om te doen. Een simpele activiteit die net zo effectief en wél leuk is, is touwtjespringen! We nemen een flinke throwback naar vroeger, toen je in de pauze altijd stond te touwtjespringen met de hele klas.

Kind kan de was doen, dus geen excuses meer... Met touwtjespringen kun je 15 tot 20 calorietjes per minuut verbranden, say what?! Doe je deze activiteit voor zo'n vijftien minuten, dan verbrand je 250-300 calorieën. Besef je goed dat een half uurtje touwtjespringen 500-600 calorieën kan verbranden. O.M.G.

Andere oefeningen

Nog niet overtuigd? Hieronder hebben we een lijstje met andere oefeningen in vergelijking met touwtjespringen. We kijken hier naar een oefening van dertig minuten.

  1. Touwtjespringen: 500-600 calorieën
  2. Hardlopen: 300-500 calorieën
  3. Boksen: 300-400 calorieën
  4. Fietsen: 200-350 calorieën
  5. Zwemmen: 250 calorieën

Leuker maken

Touwtjespringen is blijkbaar een hele goede exercise om uit te oefenen, mocht je veel calorieën willen verbranden. Je kunt genoeg video's op YouTube vinden voor een leuk muziekje of iemand die gezellig met je meespringt. Het is misschien wat makkelijker voor mensen met een tuin, maar je onderburen moeten de oren gewoon maar even dichtdoen als je een half uurtje staat te springen, toch?

All jokes aside, lijkt deze sport ons hartstikke leuk én effectief. Zeker als je geen fan bent van de sportschool. Ook als je wel geregeld in de sportschool te vinden bent, kun je touwtjespringen toevoegen aan je workout. Een goede oefening om je krachttraining mee te eindigen!

Lees ook: Deze buitensporten zijn heerlijk om te doen in de lente