Zo maak je een heerlijk caprese taartje

Eten door Chloe

Hello caprese lovers! Wij hebben een heerlijk recept voor je gevonden. Caprese is bij veel mensen favoriet en dat snappen wij maar al te goed.

Dit gerecht is dan misschien wel simpel, maar vervelen gaat het nooit. Wil jij even wat anders dan een caprese salade? Dan hebben wij een hele leuke variant voor je: het caprese taartje.

Caprese taartje

Voor wie nog niet weet wat caprese is (hoewel we ons dat niet kunnen voorstellen) eerst nog even een korte uitleg. Een caprese salade is een Italiaans gerecht van tomaten, mozzarella en basilicum. Deze ingrediënten staat dan ook centraal bij dit recept. Maar wil je even wat anders dan een salade en er een spectaculair voorgerecht van maken? Dan is dit taartje perfect.

Ingrediënten

  • 800 gram trostomaten
  • 3 bollen buffelmozzarella
  • 75 ml olijfolie
  • 20 gram verse basilicum
  • 1/2 teentje knoflook
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • Peper en zout

Bereidingswijze caprese taartje

  1. Doe de pijnboompitten in een pan en verwarm deze tot ze mooi goudbruin kleuren.
  2. Pak nu een vijzel om de pesto te maken. Doe hier de knoflook, Parmezaanse kaas, 20 gram pijnboompitten en de olijfolie in en maal deze fijn. Voeg nu de basilicumblaadjes toe en maal deze ook fijn. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes. Hierna snijd je ze in kleine stukjes en laat je ze even uitlekken. Breng ze op smaak met peper en zout.
  4. Snijd ook de mozzarella in plakken en snijd deze weer door de helft.
  5. Pak een serveerring en doe hier 1/4 van de tomaten in. Leg nu 1/4 van de mozzarella erop. Verwijder de ring en druppel er wat pesto overheen. Herhaal dit nu nog 3 keer.
  6. Garneer met de pijnboompitten en wat basilicum en je hebt een heerlijk caprese taartje.