Zo maak je zelf zoete aardappel stamppot
Nu het buiten weer lekker koud wordt, is het weer tijd voor oer-Hollandse stamppot. Maar we snappen het best als je als je de andijvie- en boerenkoolstamppot een beetje zat bent. Daarom hebben wij een heerlijke variant voor je: de zoete aardappel stamppot.
Zoete aardappel stamppot
Een zoete aardappel stamppot is heerlijk als je een keer iets anders wil. Ondanks dat een zoete aardappel eigenlijk geen aardappel is, maar een groente, is hij alsnog ideaal om een lekkere stamppot van te maken. Het is daarbij ook nog eens hartstikke gezond. Benieuwd hoe jij zelf zoete aardappel stamppot maakt? Wij hebben een heerlijk recept voor je klaarstaan.
Ingrediënten
- 1,2 kilo zoete aardappelen
- ½ sinaasappel
- 1 teentje knoflook
- 150 ml kookroom
- Peper en zout
- Peterselie
- Olijfolie
Bereidingswijze
1. Zet een pan water op en kook de aardappelen met wat zout in 20 minuten gaar.
2. Ondertussen rasp je de sinaasappelschil. Meng deze nu met 2 eetlepels olijfolie, een snufje peterselie en de knoflook.
3. Giet de zoete aardappelen af en stamp ze met de kookroom. Schep nu de olie erdoorheen en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Zo simpel is het!