Verfrissend en zoet: zo maak je zelf rosé ijs
Bij warm weer horen natuurlijk ijsjes. Ga jij meestal voor een romig bolletje schepijs of ben je meer van de verfrissende waterijsjes? We hebben nog iets veel beters voor je. Je kunt namelijk zelf rosé ijsjes maken, oftewel frosé. Dit is echt een topcombinatie!
Rosé ijsjes
Houd je van wijn en van ijs? Dan moet je deze ijsjes echt eens proberen. Frosé is niet eens heel moeilijk te maken, maar het is zó lekker. Perfect voor op een tropische dag.
Wat heb je nodig?
- 125 g suiker
- 125 g water
- 250 aardbeien
- 375 ml rosé
Zo maak je de frosé
- Haal de kroontjes uit de aardbeien en snijd ze in stukken.
- Doe de suiker en het water bij elkaar in een pannetje en breng dit aan de kook, tot je een gladde suikersiroop krijgt.
- Is de siroop afgekoeld? Giet het dan in de blender, samen met de rosé en de aardbeien. Blend alles samen tot een zoete, gladde mix.
- Doe de mix in een diepvriesbak, doe deze goed dicht en zet het in de vriezer tot het goed is bevroren.
- Na een paar uur (of een nachtje) heb je frosé! Schep het in een mooi glas en genieten maar.
Beeld: iStock | Bron: Culy
Lees ook: Cocktail van de week: vlierbloesem sour met passievrucht