Death by chocolate

Eten door Rachel
Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij? Alle goede voornemens mogen weer tijdelijk de koelkast in! Hello calorieën, bye bye Sonja! En wat is er nou lekkerder dan je tegoed doen aan een overdosis chocola?

 
Wat heb je nodig?

  • 200 gr donkere chocola
  • 100 gr koude boter
  • 100 gr lepelkoekjes of lange vingers
  • 125 gr zachte nougat
  • 125 gr marsepein
  • 1 pakje lepelkoekjes
  • 1 zakje cacaopoeder

Andere benodigdheden...

  • een cakevorm
Hoe maak je het?
  1. Snijd de chocola in stukjes en smelt deze boven een warmwaterbad *
  2. Neem de pan van het vuur, snijd de boter in kleine stukjes en meng deze met de chocola.
  3. Snijd vervolgens de 100 gram lepelkoekjes, nougat en marsepein in stukjes en voeg deze aan het geheel toe.
  4. Beboter de cakevorm.
  5. Giet het overheerlijke chocolademengsel in de vorm en bedek deze met een laag lepelkoekjes.
  6. Nu komt het moeilijkste gedeelte; laat de cake minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
  7. Keer de cake om op een bord en werk deze eventueel af met wat cacaopoeder.

* Zet een kleine pan met chocolade in een wat grotere pan. Vul de grote pan tot ¾ met water en laat het water warm worden. De chocolade in de kleine pan zal langzaam smelten; zorg ervoor dat er geen water bij komt!

Dodelijke lekker!