Zo maak je bananen pannenkoeken in de Airfryer (ja, dat kan!)
‘s Ochtend als ontbijt of juist 's avonds als diner: we kunnen elk moment van de dag wel pannenkoeken eten. Toch is het nog best wat werk voordat je een goede stapel hebt gemaakt. Soms heb je gewoon geen zin om met meerdere pannen in de weer te gaan of lang te wachten. Wist je dat het een stuk makkelijker en gezonder kan? Je kunt je banana pancakes namelijk ook in de Airfryer maken!
Pannenkoeken uit de airfryer
Het maken van bananen pannenkoeken is al geen hogere wiskunde, maar met een Airfryer wordt het nóg makkelijker. En zeg nou zelf: dat wil toch iedereen? Ideaal als je na een lange dag niet te lang in de keuken wilt staan of 's ochtends enorme trek hebt in pannenkoeken. Hier wil jij je bed wel voor uitkomen!
Wat heb je nodig?
- 2 bananen
- 3 eieren
- Bakplaat voor in de Airfryer
- Topping: fruit, chocola, honing of siroop
Zo maak je de pannenkoeken
- Plaats de bakplaat in de Airfryer en verwarm ‘m voor op 170 graden.
- Prak de bananen fijn in een kom en doe de eieren erbij. Mix of kluts dit tot het een glad geheel is. Je kunt ook een blender of mixer gebruiken, dat gaat nog iets sneller.
- Giet wat van het beslag op de bakplaat tot je een paar mooie pancakes hebt. Je kunt ook een soeplepel gebruiken om gelijke pannenkoeken te maken.
- Doe de bakplaat vijf á zes minuten in de Airfryer. Snijd ondertussen vast wat fruit voor de topping of smelt chocolade au bain-marie om het af te maken.
- Haal de plaat uit de Arfryer als de tijd voorbij is. Zijn ze nog niet helemaal goed? Doe ze dan nog kort erin tot ze lekker fluffy zijn.
Zo simpel is het. Genieten!
Lees ook: Lekker (en) gezond: spinaziepannenkoekjes met feta en zalm