Deze lunches zijn makkelijk om mee te nemen naar je werk

Eten door Daniëlle

Soms schiet het er op werk even bij in om gezond te eten. Vaak hebben we 's ochtends helemaal geen zin om een hele lunch klaar te maken, en op werk zijn er soms niet de mogelijkheden om een lekker middaghapje te bereiden. Gelukkig is hier een oplossing voor: met deze makkelijke recepten verschijn jij elke dag op werk met een lekkere, gezonde én makkelijke lunch! 

lunch meenemen werk

Lees ook: Zo maak je zelf heerlijke havermelk

Onmisbaar: deze handige meeneembakjes!

Je lunch kun je natuurlijk niet op een bordje meenemen naar je werk. Een handig meeneembakje is onmisbaar. Zorg ervoor dat je eentje koopt die niet lekt! Als je verschillende ingrediënten hebt (die je eventueel later mengt), kun je het beste kiezen voor een lunchbox met compartimenten.

 

Makkelijk lunch recept: Burrito Bowl

Lekker en makkelijk om te bereiden én mee te nemen. Met een lunchbox ben je al voorzien, want je hoeft alleen maar alle ingrediënten bij wijze van spreken 'bij elkaar te gooien'. Zo maak je deze lekkere burrito bowl:

Ingrediënten (voor 2 bowls):

  • 2 kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl witte wijnazijn of limoensap
  • snufje chilipoeder
  • 1/2 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 125 gr rijst, ongekookt gewogen
  • 2 tomaten
  • 1 limoen
  • 1 lente-ui
  • paar takjes koriander
  • 1 avocado

Bereidingswijze:

  1. Doe de kipfilets in een kommetje met olie, azijn of limoensap, chilipoeder, komijnzaad, paprikapoeder en cayennepoeder. Meng dit tot een geheel zodat de kip bedekt is met het mengsel. Laat dit afgedekt even marineren. 
  2. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en bak de kip in een koekenpan of grill. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Voeg hier het sap van de halve limoen, fijngesneden lente-ui en koriander, peper en zout aan toe. Meng dit goed door elkaar en snijd de avocado in kleine partjes. 

  3. Wanneer de rijst klaar is, is het tijd om deze te verdelen in de lunchbox (laat dit eerst wel even goed afkoelen!). Snijd de kip in blokjes of dunne reepjes en leg dit op de rijst. Leg de tomatensalsa en avocadopartjes ook in de lunchbox en snijd de andere helft van de limoen doormidden. Knijp deze een beetje uit boven de burrito bowl en hij is klaar! Tip: ook lekker met dorito chips of wraps om mee te dippen. 

Makkelijk lunch recept: Tomatensoep

Wanneer je op je werkplek beschikt over een magnetron of oven, kan je ook prima iets meenemen wat op het moment zelf opgewarmd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere tomatensoep: makkelijk en lekker! Hier is het recept:

Ingrediënten (1 kom):

  • 1/2 sjalot
  • 1/2 teen knoflook
  • 1/2 el traditionele olijfolie
  • 190 g rijpe tomaten
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 3 g verse basilicum
  • 190 ml groentebouillon (tablet)

Bereidingswijze:

  1. Snipper de sjalotten in kleine stukjes en de knoflook fijn. Verhit de olie vervolgens in een soeppan en fruit de sjalotjes en knoflook op laag vuur. 
  2. Snijd vervolgens de tomaten in kwarten en doe in de pan en bak dit 5 min. mee. Voeg dan de paprikapoeder toe en haal de blaadjes van het basilicum. Doe de steeltjes bij de tomaten in de pan. 
  3. Voeg dan de bouillon toe en laat 10 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer en voeg wat peper en eventueel zout toe.
  4. Doe tot slot de basilicumblaadjes in de soep en roer dit goed door. Lekker: met tabasco maak je de soep lekker pittig. 

Makkelijk lunch recept: Pastasalade met broccoli

Handig voor als je deze pastasalade mee wilt nemen naar je werk: je kunt de pasta de avond er voor ook al koken en de broccoli snijden - oftewel meal preppen. Scheelt jou weer 's ochtends in de keuken staan. 

Ingrediënten (1 portie):

  • 75 g penne
  • 125 g broccoli
  • 1 komkommer
  • 12 g pistachenoten
  • 1 citroen
  • 1 eetrijpe avocado
  • 1 el mayonaise
  • 1/2 eetlepel sour cream
  • 1 teen knoflook
  • 6 g verse bieslook
  • 3 g platte peterselie
  • 21 g rucola

Bereidingswijze:

  1. Kook de penne volgens de verpakking gaar. Doe het vervolgens in een vergiet en spoel onder koud stromend water, laat uitlekken. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes van 3 cm, schil de stronk en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. in water met eventueel zout. Doe in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat ook dit uitlekken.
  2. Schil vervolgens de komkommer en halveer deze in de lengte. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes en hak de pistachenoten grof. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  3. Doe de avocado, het citroenrasp, 1 eetlepel citroensap (per 4 personen), de mayonaise, sour cream, knoflook, bieslook en peterselie in een hoge beker. Pureer dit vervolgens met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper.
  4. Meng de broccoli, komkommer en rucola door de pasta. Schep de dressing erover en bestrooi met de pistachenoten. Lekker!

Lees ook: De lekkerste kaasfondue maak je zo

Bron: Albert HeijnKiwienzoAlbert Heijn