Het wordt weer warmer: tijd voor heerlijk zelfgemaakte Radler sorbetijs
De weerberichten zien er komende tijd na al het druilerige weer eindelijk wat positiever uit. Dit weekend kunnen we weer een zonnetje verwachten waarna de temperaturen alleen maar verder oplopen. Tijd voor een heerlijk zelfgemaakt ijsje, namelijk Radler sorbetijs! Dat wordt smullen.
Lees ook: Koffie was nog nooit zo lekker met deze Nutella iced latte
Wat heb je nodig?
- 1 blikje Radler 330 ml. Met of zonder alcohol maakt niet uit;
- 100 ml suikersiroop. Dit maak je gemakkelijk zelf door 100 ml water en 100 gram suiker te verwarmen totdat alle suiker is opgelost. Laat het hierna afkoelen;
- 50 ml agavesiroop;
- Sap en rasp van een limoen;
- IJsmachine (bijvoorbeeld deze van Krups);
- Eventueel voor de garnering: muntblaadjes en een citroen.
Zo maak je Radler sorbetijs
- Voordat je Radler sorbetijs gaat maken, doe je de ijsbak 24 uur van tevoren in de vriezer.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom waarna je het goed mengt door te roeren.
- Maak de ijsmachine gereed.
- Giet de mix van ingrediënten in de ijsmachine en laat deze voor dertig minuten draaien.
- Schep de mix in de ijsbak (die al 24 uur in de vriezer heeft gezeten) met deksel en zet deze voor minstens een uur terug in de vriezer.
- Serveer het ijs in een leuk bierglas of hol een citroen uit waarna je het ijs in bolletjes erin legt. Voeg eventueel wat kleur toe door middel van wat muntblaadjes.
YUM! Heerlijk verfrissend op een warme (zomer)dag.
Lees ook: Dit wordt hét drankje van de zomer