Zo maak je deze hemelse salted caramel cheesecake

Eten door Annelot

Ben je ook fan van cheesecake, maar vind je het te ingewikkeld om te maken? Dat is vanaf nu verleden tijd, want deze heerlijke cheesecake met gezouten karamel is heel makkelijk om te maken. Hij hoeft niet eens in de oven. Aan de slag!

Dit heb je nodig:

Voor de bodem:

- 135g Roomboter
- 250g zandkoekjes
- 75g pretzels

Voor de vulling:

- 450g mon chou
- 1 theelepel vanille extract
- 100g poedersuiker
- 150g karamel/toffee saus
- 1 theelepel zeezout
- 300ml crème fraiche

Voor de decoratie:

- Karamelsaus
- Popcorn
-Pretzels

Zo maak je het:

Breek de de zandkoekjes en pretzels in kleine stukjes en meng dit in de keukenmachine met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van een taartvorm en druk even goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast terwijl je de vulling maakt. Mix de mon chou met de vanille en de poedersuiker tot een glad geheel. Voeg daarna de karamel/toffee saus toe. Doe daarna de crème fraiche en het zeezout erbij. Mix het mengsel tot het een dikke substantie wordt. Doe dit wel op de laagste stand, anders wordt het te waterig. Verdeel het mengsel in de taartvorm en zet het een nacht in de koelkast. De volgende dag kun je de taart versieren met karamelsaus, popcorn en de overgebleven pretzels.

Smullen maar!

Lees ook: Recept: meringue ijstaart met chocoladesaus