Tepelpiercing: dit moet je van tevoren weten
De piercing- en tattooshops zijn eindelijk weer open. Tijd om die tepelpiercing te laten zetten waar je al een tijdje over nadenkt.. Wel is het handig om te weten waar je aan begint. Wist je bijvoorbeeld dat een tepelpiercing je seksleven spicier kan maken? Of dat het meer dan een jaar kan kosten voordat het genezen is? Lees deze info voordat je een sieraad door je tepel laat zetten.
Lees ook: Menstruatie ondergoed: 4 belangrijke vragen en de antwoorden
1. Consult
Eigenlijk komt bijna iedereen in aanmerking voor een tepelpiercing. Soms is een piercing zetten lastiger voor jouw soort tepel. Maar, zelfs met hele kleine tepels of inverted tepels kun je vaak wel een tepelpiercing laten zetten. Je krijgt vooraf altijd een consult, waarin de piercer goed kijkt naar of en hoe jij het beste de piercing kan laten zetten.
2. Kosten van een tepelpiercing
Quanta costa? De kosten zijn gemiddeld 50 euro per tepel. Dat is inclusief standaard piercing. Als je sieraad van speciaal materiaal wilt, zoals goud, kost het natuurlijk meer.
3. Pijn bij tepelpiercing?
Veel mensen geven aan dat de pijn heel erg meeviel, maar je gaat absoluut pijn voelen. Je tepels zijn een gevoelig deel van je lichaam en een naald door je tepel is niet niks. Gelukkig is de grootste pijn na een paar seconden alweer weg.
4. Seksuele voordelen
Heel fijn om te weten: een tepelpiercing kan een positief effect hebben op je seksleven. Als je tepels van zichzelf niet zo gevoelig zijn, kan een nipple piercing daar verandering in brengen. Het zou zo maar kunnen dat je het ineens fantastisch vindt als je partner aan je tepels likt of friemelt. Zo krijg je ook meer kans op een tepelorgasme.
5. Geneesproces van je tepel
Wacht nog even met tepelstrelen. Na het zetten van de piercing mag je twee weken niet aan je nips zitten. Likken is ook uit den boze. Ook moet je twee weken lang zwembaden en sauna’s vermijden.
Je tepel is pas na ongeveer 9-16 maanden helemaal genezen. Je moet dus tot die tijd goed je tepel blijven ontsmetten en extra goed voor de piercing zorgen. Houd hier dus wel rekening mee voordat je een tepelpiercing laat zetten!
6. Intieme piercing
Jup, je hele boobie moet uit je bh als je je tepel laat piercen. Een tepelpiercing is een hele intieme procedure. Zorg er dus voor dat je een piercer hebt die je vertrouwt en bij wie jij je comfortabel bij voelt. Je kunt ook aangeven dat je liever een vrouwelijke (of juist mannelijke) piercer hebt.
7. Keuzestress
Hoe wil je je tepelpiercing hebben? Je kunt kiezen voor verticaal, horizontaal en zelfs diagonaal. Horizontaal is het populairst. Je kunt zelfs meerdere gaatjes door je tepel laten piercen.
Dan heb je nog een keuze: wat voor sieraad? Je kunt uit allerlei soorten en maten kiezen. Zoals een ringetje, een staafje of een half rondje met twee balletje aan de uiteindes.
8. Borstvoeding en tepelpiercings
Tot slot: wanneer je een tepelpiercing hebt, kun je gewoon borstvoeding geven. Het is wel handig dat je dan je piercing verwijdert, aangezien je kindje daarin zou kunnen stikken. Ook is het niet aan te raden om tijdens je zwangerschap of borstvoedingsperiode een tepelpiercing te nemen. Omdat je borsten dan groeien en veranderen is de kans op een ontsteking veel groter. En je tepels zijn natuurlijk veel gevoeliger, dus het piercen doet veel meer pijn.