Recept: Granola-ontbijttaart met tropisch fruit

Eten door Chloe

Een taart als ontbijt? Hell yes! Een ontbijttaart is precies wat je nodig hebt om je thuiswerkdag positief te beginnen. Geen koekje bij je koffie, maar deze heerlijke granola-ontbijttaart. Een ontbijtje vol gezonde voedingsstoffen en ook nog eens helemaal vegan. 

granola-ontbijttaartLees ook: Recept: vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Ingrediënten (4 pers.)

Voor 1 ontbijttaart 

  • 1 citroen, sap en rasp
  • 800 g Alpro plantaardige kwark No Sugars
  • 250 g mangoblokjes (diepvries)
  • 250 g passievrucht (diepvries)
  • 100 g ongebrande gemengde noten
  • 50 g havervlokken
  • 8 g agar agar
  • 2 el kokosolie 
  • 2 tl agave siroop
  • 1 mespunt zout

 

Benodigdheden

  • Keukenmachine of blender 
  • 1 springvorm van +- 18 cm
 

Zo maak je dit heerlijke ontbijtje

  1. Haal de mango- en passievruchtblokjes uit de vriezer en laat ze langzaam ontdooien.
  2. Begin met het maken van de bodem. Hak de noten fijn, voeg hier de havervlokken en een mespunt zout aan toe. Verhit kokosolie in een koekenpan en roerbak hier de zelfgemaakte granola in, dit duurt ongeveer 5 minuten. Verdeel de granola over de springvorm en zet deze op het aanrecht om af te koelen.
  3. Voor de mango-passievrucht plantaardige variatie op kwark laag, doe ¾ van de mangoblokjes, wanneer deze ontdooid zijn, samen met 300 milliliter Alpro plantaardige variatie op kwark en 1 theelepel agavesiroop, in een keukenmachine of blender en blend tot een gladde saus. Zet het mangomengsel apart. Zet de overgebleven mangoblokjes in de koelkast, deze zijn voor de garnering.
  4. Doe ¾ van de passievrucht in een steelpan, breng aan de kook en voeg hier de helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit en voeg een klein beetje van het mangomengsel toe aan de steelpan, roer goed door en meng vervolgens de rest van het mangomengsel erdoor. Verdeel het mango-passievruchtmengsel over de springvorm.
  5. Spoel de steelpan om en zet 300 gram Alpro plantaardige variatie op kwark klaar op het aanrecht. Doe citroensap en -rasp in de steelpan en breng aan de kook, voeg hier de overgebleven helft van de agar agar aan toe. Laat het geheel 2 minuten doorkoken terwijl je af en toe roert. Zet de warmtebron uit, voeg een klein beetje van de Alpro plantaardige variatie op kwark toe, roer goed door en meng vervolgens de rest van de Alpro plantaardige variatie op kwark erdoor. Verdeel het citroenmengsel over de springvorm op de mango-passievrucht laag.
  6. Plaats de ontbijttaart minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven. Je kunt de taart ook een dag van tevoren maken en deze 24 uur in de koelkast bewaren.
  7. Snijd een stuk ontbijttaart af en enjoy!

Waar wacht je nog op? Hup, die keuken in en #staypositive

Bron: Alpro

Lees ook: Zo maak je zelf een goddelijke Pumpkin Spice Latte