Recept: vegan appeltaart met plantaardige slagroom
We zijn bijna allemaal weer in onze coconnetjes. Geen avondjes uit meer en zo veel mogelijk thuiswerken. Gelukkig kunnen we er ook thuis een feestje van maken. En met deze vegan appeltaart met plantaardige slagroom moet dat zeker lukken. Ben jij het puzzelen na de eerste lockdown ook even zat? Vervelen hoef je je niet, want er valt altijd wel wat lekkers te bakken.
Lees ook: Stukje hemel: Deze red velvet brownies wil je dit weekend maken
Ingrediënten
- Voor de taart
- 200 g bloem
- 100 g Flora Plant ongezouten
- 60 g witte basterdsuiker
- 5 g zout
- 4 g bakpoeder
- 3 grote Jonagold appels
- Voor de slagroom
- 100 ml plantaardige room
- 5 g suiker
- Sinaasappel chips & atsina cress (optioneel)
Benodigdheden
- Taartvorm 18 cm
Zo maak je de vegan appeltaart
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Voeg de bloem, bakpoeder, zout, witte basterdsuiker en de Flora Plant ongezouten samen in een grote kom. Meng dit vervolgens tot een gelijkmatig deeg ontstaat.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter. Bekleed de taartvorm met het deeg en laat deze 3 uur in de koelkast rusten.
- In de tussentijd kan je aan de slag met de vulling. Schil de appels en snijd deze in 12 partjes per appel.
- Als de taart lang genoeg in de koeling heeft gestaan kan je deze eruit halen. Leg de appelpartjes in de taart en bak af in een oven van 180 °C voor 25 minuten.
- Als de taart in de oven staat kunnen we de room maken. Voeg de suiker bij de room en klop deze op tot een luchtige massa.
- Als de taart goed is kan je deze uit de oven halen. Laat deze eerst even afkoelen. Garneer met de geklopte room, sinaasappel chips en atsina cress.
Door het bakken van deze vegan appeltaart kom je de lockdown een stuk leuker door. Eetsmakelijk en #staypositive!
Bron: Flora Plant
Lees ook: Zo maak je zelf een goddelijke Pumpkin Spice Latte