Vega recept: Burrito met courgette en zwarte bonen
Verrassing! Deze week is de Nationale Week zonder Vlees en daarom vind je op Ze.nl elke dag een nieuw vegetarisch recept om te ontdekken. Met dit burritorecept van zal je merken dat vlees heel makkelijk te vervangen is door een ander ingrediënt. Ga jij de uitdaging aan? Aan tafel!
Essentials voor de keuken:
Ingrediënten
Voor 4 personen:
- 1 courgette
- 100 g witte ui
- 300 g zwarte bonen
- 1 el plantaardige olie
- 1 zakje Santa Maria Burrito Seasoning Mix
- 2 stuks avocado
- 1 verpakking Santa Maria Wrap Tortilla Original Large (6 pack) 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
- Bloemkoolrijst
- 4 dl langkorrelige rijst
- 300 g bloemkool, geblend tot ’bloemkoolrijst’
- 30 g verse koriander
- 1 limoen, alleen het sap zout
Bereidingswijze
-
Snijd de courgette in stukjes van 2 x 2 cm.
-
Pel en snijd de ui in 8 partjes.
-
Verwarm een koekenpan. Doe de olie, courgette en ui in de pan. Bak ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur. Voeg de Burrito kruidenmix en zwarte bonen toe. Laat nog enkele minuten bakken tot de bonen warm zijn. Haal van het vuur en zet opzij.
-
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Doe de bloemkoolrijst in een steelpan en bedek met water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten koken. Giet het water af en meng de bloemkoolrijst met de rijst. Voeg koriander en limoensap toe, breng op smaak met zout.
-
Vul de burrito’s, begin met de rijst. Voeg daarna het courgettemengsel toe. Werk tot slot af met de avocadoplakjes, rode jalapeño en salsa.
Dinsdag verschijnt weer een nieuw vega recept om 07:00! Stay tuned.