Recept: Zo maak je zelf heerlijke havermelk

Tegenwoordig zijn er genoeg alternatieven voor koemelk. Denk maar aan plantaardige melk zoals sojamelk, hazelnootmelk, kokosmelk, amandelmelk, havermelk, you name it. Momenteel is havermelk een van de populairste melk-alternatieven. Helaas is deze plantaardige melk niet zo aardig voor je portemonnee. Gelukkig kun je havermelk heel makkelijk zelfmaken. Je hebt maar twee ingrediënten nodig: havermout en water.
Lees ook: Dit zijn ze: de 5 beste koffiebars van Nederland
Ingrediënten voor havermelk:
- 100 gram havermout
- 700 milliliter water (voeg meer toe voor een minder romige havermelk)
- Eventueel: kaasdoek of notenmelkzak
- Blender
Bereidingswijze havermelk:
- Week de havermout een nachtje in een kom water of week de havermout 20 minuten in warm water.
- Spoel na het weken de havermout af. Meng het met 700 milliliter water en stop het mengsel in de blender.
- Leg een kaasdoek of notenmelkzak over een schaal heen en giet het havermoutmelk mengsel eroverheen.
- Wacht totdat de vloeistof door de doek is getrokken en voilá je zelfgemaakte havermelk is klaar.
- Je kunt vanille-extract of kaneel toevoegen om de havermelk zoeter te maken.
- Je kunt de havermelk bewaren in de koelkast voor maximaal 5 dagen.
Lees ook: Yes please! Met dit apparaat maak je zelf thuis kroketten