Zelf kaasfondue maken: ons ultieme weekendrecept
Het is misschien wel typisch Nederlands: in de winter met je vrienden en familie rond de tafel zitten om te kaasfonduen. Het is lekker om het zelf te maken, maar as je geen kaaskenner bent is het misschien lastig te bepalen welke kazen je in je pannetje gooit. Wij leggen je uit hoe jij makkelijk aan de slag gaat met zelf kaasfondue maken.
Zo maak je de állerbeste kaasfondue: zelf kaasfondue maken
Lees ook: 15x inspiratie voor avocado op brood
Dit heb je nodig voor de kaasfondue:
- 300 gram geraspte Emmentaler
- 4 eetlepels Kirsch
- teentje knoflook
- eetlepel allesbinder
- theelepel nootmuskaat
- 250 ml droge witte wijn
- 300 gram geraspte Gruyère
Zo maak je de kaasfondue:
- Smeer de fonduepan goed in met het teentje knoflook zodat er overal een laagje zit.
- Zet de fonduepan vervolgens op het vuur en verwarm de wijn al roerend. Let op: laat de boel niet koken!
- Voeg daarna hand voor hand de geraspte kaas toe. Blijf continue met een spatel of lepel door de kaasfondue roeren.
- Wanneer de kaas gesmolten is, is het tijd om de Kirsch al roerend toe te voegen.
- Voeg vervolgens een flinke snuf peper en een theelepel nootmuskaat toe.
- Gebruik allesbinder om het mengsel glad te krijgen en om de alcohol en de kaas te mengen met elkaar. Voeg telkens een klein beetje allesbinder aan het kaas-wijn-mengsel toe tot het een samenhangend geheel wordt.
- Zelf kaasfondue maken was als het goed is succesvol! Kies uit het onderste rijtje nog wat dips om je kaasfondue nog lekker mee te maken. Eet smakelijk!
Kaasfondue dips:
- Stukjes stokbrood
- Cherrytomaatjes
- Rauwe champignons
- Komkommerschijfjes
- Olijven
- Snackworteltjes
- Paprikastukjes
- (vega)gehaktballetjes
- Stukjes salami
- Gamba’s
- Nacho's
Zelf kaasfondue was nog nooit zo makkelijk. Schenk een wijntje er bij in en: eet smakelijk!