Recept: Camembert uit de oven

Eten door Paola
Deze Normandische koemelkkaas kan met doosje en al de oven in. Je krijgt dan een smeltend kaasje waarin je stukjes brood of groenten kunt dippen. Een soort mini-fondue! Serveer met een stevige sauvignon blanc of een droge rosé.
 
Wat heb je nodig?
(Voor 2 personen)
  • 1 camembert van 250 gr, in eigen doosje
  • paar takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • zeezout en versgemalen peper
  • goede olijfolie
 
Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. 
  2. Haal de kaas uit de folie en leg hem terug in het doosje. Snij de bovenkant van de kaas af, bestrooi met de tijm en steek de plakjes knoflook in de kaas. Bestrooi met zout, peper en olijfolie. 
  3. Zet het deksel op het doosje, wikkel het doosje losjes in aluminiumfolie en zet op een bakplaat in de oven. Laat de kaas 10-15 bakken totdat hij heerlijk gesmolten is en serveer met knapperig brood.
EetZe!



Paola Westbeek is freelance redactrice en vaste columniste voor verschillende tijdschriften in binnen- en buitenland.

Voornamelijk schrijft 
ze over haar grootste passies: reizen, gastronomie en de Nederlandse en Franse cultuur.
 
Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op inmylife-paola.blogspot.nl.
 
Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied