Recept voor ultiem zomerdessert: Citrus granita met Griekse yoghurt
Op zoek naar een nieuw dessert? Zoek niet verder! Wij hebben een lekker, fris zomers toetje voor je. De citrus granita met Griekse yoghurt.
Citrus granita met Griekse yoghurt
Voor 4-5 personen
Bereidingstijd: 10 minuten
Wachttijd: 4 uur
- 50 g suiker
- 50 ml water
- 100 ml sinaasappelsap, plus rasp van ½ (ca. 2 sinaasappels)
- 100 ml grapefruitsap, plus rasp van ½ (ca. 1 grapefruit)
- 25 ml citroensap (ca. 1 citroen)
- 1-2 tl gember, fijn geraspt
Per persoon:
- 100 g Volle Griekse yoghurt
- 1 el Maple syrup of agave siroop
Extra: Lekker met wat blaadjes Thaise basilicum !
Zo maak je 'm:
- Meng suiker met water in een pannetje en verwarm tot de suiker is opgelost.
- Haal de pan van het vuur en voeg de rasp van een ½ sinaasappel en ½ grapefruit toe. Pers de citrusvruchten uit en meng het suikerwater met het sinaasappel-, grapefruit- en citroensap. Breng het geheel naar wens op smaak met de geraspte gember.
- Giet het vocht in een afsluitbare bak en zet deze 4 uur in de vriezer tot het volledig is bevroren. Schraap het ijs vervolgens met een vork tot granita en zet terug in de vriezer.
- Meng de gewenste hoeveelheid Griekse yoghurt met maple syrup en verdeel over de bakjes. Maak het geheel af met enkele eetlepels granita en eventueel wat blaadjes Thaise Basilicum.
Tip: Een extra feestelijke twist ? Doe de uitgeperste citrus helften in de vriezer en haal ze vlak voor serveren uit. Doe de yoghurt in de citrus helften en top af met Granita en blaadjes Thaise basilicum!
Bron: Miljuschka Witzenhausen voor WW, het nieuwe WeightWatchers.