Recept: Soep van kikkererwten

Eten door Redactie Ze.nl
Fan van humus? Je weet wel, dat kwakkie dat je meestal op een wortel smeert? Hebbes. Dan is deze soep gemaakt van kikkererwten wellicht ook iets voor jou. Gezond én het biedt een beetje variatie in de Nederlandse keuken. 
 
Wat heb je nodig? 
  • uien, 300 gram, gesnipperd
  • knoflook, 8 teentjes, geplet en fijngesneden
  • rozemarijn, 1 theelepel (vers)
  • kikkererwten, 3 blikken van 425 gram, gespoeld en uitgelekt
  • tomaat, 1 blik (blokjes)
  • balsamicoazijn, 2 eetlepels
  • ter garnering: Parmezaanse kaas 6 eetlepels, geraspt

 
Hoe maak je het? 
  1. Verhit de olijfolie op middelhoog vuur in een grote pan. Doe daar de ui en knoflook bij en bak voor ongeveer 10 minuten.
  2. Blus af met het water en doe daar de rozemarijn bij (als je geen verse hebt kunnen vinden, kun je ook ¼ theelepel gedroogde rozemarijn toevoegen), samen met de kikkererwten en tomaten. Breng op smaak met ¾ theelepel zout en ¼ theelepel zwarte peper. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  3. Gebruik een blender of een staafmixer om de soep glad te maken. Kijk met een staafmixer uit dat je geen hete soep over je heen krijgt! Zodra de soep is gepureerd, roer je de balsamicoazijn erdoor en breng je het nogmaals aan de kook.
  4. Zodra de soep kookt, zet je het vuur uit en serveer je de soep met 1 eetlepel Parmezaanse kaas.
Eet smakelijk! 
 
Dit recept is afkomstig van Foodness. Voor meer lekkere, gezonde recepten en info over gezond eten, kun je kijken op de site van Foodness.nl.