Heb jij een derde tepel zonder dat je het weet?
Wat? Een derde tepel?! “Die heb ik niet hoor", horen we je zeggen. En toch is het waar. Er zijn veel mensen die er een derde tepel bij hebben, sommige moeten 'm nog ontdekken. Ik zou jezelf toch even gaan controleren, want grote kans dat jij ook een derde tepel bezit. Nieuwsgierig? Dan moet je snel verder lezen.
Lees ook: Slaaptekort: dit zijn de gevolgen
Een derde tepel is heel gewoon
Een derde tepel, ook wel accessoire tepel genoemd. Sommigen doen er wat lacherig over, maar wist je dat het heel gewoon is? Een derde tepel komt voor bij maximaal 6% van de bevolking en even vaak bij mannen als bij vrouwen. Vaak is het een familiedingetje: een derde tepel hebben is dus erfelijk. Vergis je niet, een derde tepel hebben, betekent niet automatisch dat jij een derde borst hebt. Eronder kan wel wat borstweefsel liggen, maar dat zie of voel je niet.
Hoe ziet een derde tepel eruit?
De term 'derde tepel' is soms wat verheven. Het zijn vaak roze of bruine plekjes die ietwat bol en lichter zijn in het midden. Bij de ene is het groter dan de ander, maar een derde tepel is altijd kleiner dan de normale tepels. Vaak wordt een derde tepel verward met een moedervlek. Meestal liggen ze in de melklijst: die loopt van de oksel tot de lies aan beide borsten.
Ik heb een derde tepel en nu?
Je hoeft je absoluut geen zorgen te maken. De meeste mensen hebben geen last van hun derde tepel. Ze zijn goedaardig en worden misschien niet eens opgemerkt. Tijdens de pubertijd vormt deze tepel zich niet tot een extra borst en het zal ook geen melk aanmaken tijdens een zwangerschap. Als je merkt dat de extra tepel verandert: je voelt een knobbeltje of er ontwikkelt uitslag. Dan is het verstandig om het te laten controleren door je huisarts.
Lees ook: Vroege vogel of nachtbraker? Dit is wat het zegt over je persoonlijkheid