De lekkerste sangria voor de zomerdagen maak je zo

Eten door Michelle Habets

De temperaturen zullen dit weekend stijgen tot ongekende hoogtes en daarom kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Wat dacht je van een heerlijk glas ijskoude sangria? Met dit simpele recept wil je nooit meer anders. Cheers! 

Lees ook: Afkoelen bij zomerse temperaturen: dat doe je zo

Fruitige rode wijn

Wil je je vrienden een heerlijk glas fruitige sangria voorschotelen? Dan is de eerste stap het kiezen van een goede wijn. Voor een lekkere, klassieke sangria kun je het beste een rode wijn kopen. Zit je even krap bij kas? No worries!  De fles hoeft niet duur te zijn, het enige waar je op moet letten is dat je voor een fruitige variant kiest. 

Benodigdheden:

  • 1 fles fruitige rode wijn
  • 2 sinaasappels
  • 1 citroen
  • 1 appel en/of nectarine
  • 125 ml versgeperste sinaasappelsap
  • 50 ml zoete sherry/madeira/marsala
  • 50 ml cognac of brand de Jerez (Spaanse brandewijn)
  • 30 gr fijne kristalsuiker
  • Heel veel ijs

Zo maak je 'm:

Check, check en nog eens check? Dan kun je aan de slag! Snijd de citroen en sinaasappels in plakjes en de appel en/of nectarine in blokjes. Meng de sherry, sinaasappelsap, fijne kristalsuiker en congac in een grote kan. Roer net zolang tot het kristalsuiker is opgelost en voeg daarna de schijfjes citroen en sinaasappel toe. Stop vervolgens de rest van het fruit in de kan en roer de rode wijn er doorheen. Daarna is het belangrijk dat je de kan afgedekt in de koelkast zet. Laat alles goed intrekken, het liefst zo'n acht uur. Kun je echt, maar dan ook echt niet wachten? Dan kan het ook minder lang. Up to you! 

Lees ook: Zo wordt je lauwe drankje in 2 minuten koud