Zo maak je eigen Magnum ijsjes
Als je het ons vraagt is de Magnum het allerlekkerste ijsje ever. Het heeft softijs, chocolade en je kunt kiezen uit heerlijke toppings of vullingen. YUM! Je kunt ze kopen in de supermarkt, maar ook verrassend eenvoudig zelf maken. Let's do this!
Lees ook: Het wordt weer warmer: tijd voor heerlijk zelfgemaakte Radler sorbetijs
Wat heb je nodig?
Je hebt qua keukenspulletjes een kom, ijsmachine, beker, pan, grotere pan, koekenpan en bakpapier nodig.
Voor de binnenkant van vier Magnum ijsje heb je het volgende nodig:
- 200 ml kokosmelk
- 250 ml slagroom
- 3 á 4 eetlepels honing
- 4 eierdooiers
- 1 theelepel gelatine poeder
- 1 eetlepel vanille extract
Voor het knapperige buitenrandje zijn dit de ingrediënten:
- 60 gram rauwe cacaoboter
- 2 eetlepels kokosolie
- 30 gram cacao
- 1 á 2 eetlepels honing
- Snufje Keltisch zeezout
- Eventueel een handje amandelen of andere nootjes
Je kunt voor de vorm ijsvormpjes gebruiken die gelijk zijn aan de echte Magnums. IJslollystokjes zijn ook handig, die duw je uiteindelijk in het ijs.
Hoe maak je de vulling?
- Giet de slagroom in een kommetje.
- Strooi er gelatine over.
- Laat dit een paar minuutjes staan, zodat de gelatine vocht kan opnemen.
- Giet de kokosmelk in een steelpan en verwarm het.
- Voeg de slagroom met de gelatine toe en roer goed tot alle gelatine is opgelost. Het mag niet koken.
- Klop de eierdooiers schuimig met de honing.
- Giet er een eetlepel van de warme kokosmelk-slagroom mix bij. Roer dit goed.
- Voeg het eigeel bij de kokosmelk-slagroom mix en roer dit ook weer. Wanneer dit goed is geroerd, laat je het geheel afkoelen.
- Afgekoeld? Roer dan het vanille extract door de kokosmelk-slagroom mix.
- Giet het goedje in de bak van je ijsmachine. Let er wel op dat het ijs korter in de ijsmachine moet dan je bent gewend, het moet nog een beetje kunnen vloeien om de vormpjes goed te kunnen vullen.
- Giet het ijs in de vormpjes en leg ze in de vriezer.
- Haal de ijsjes na ongeveer een halfuur uit de vriezer.
- Haal de vormpjes van het ijsje.
- Laat het eventueel een beetje smelten zodat je de ijslollystokjes erin kunt prikken.
- Leg de ijsjes in een schaal met bakpapier.
- Zet de schaal in de vriezer.
Nu je klaar bent met de vulling, kun je verder met de buitenkant.
Hoe maak je de buitenkant?
- Plaats een klein pannetje in een grotere pan met water, zodat de kleine pan het water raakt.
- Smelt in het kleine pannetje de cacaoboter samen met de kokosolie.
- Gesmolten? Voeg dan het zout en de honing erbij.
- Haal de pannen van het vuur, maar laat de kleine pan in het warme water staan. Zo blijft de chocolade gesmolten.
- Hak de noten.
- Rooster deze in een droge koekenpan.
- Giet de noten op een bordje.
- Giet de chocola in een hoog, smal glas/beker.
- Haal de ijsjes uit de vriezer.
- Doop een ijsje in de chocola en rol het meteen door de nootjes.
- Doop nog een keer in de chocola en leg het terug op de koude schaal met bakpapier.
- Herhaal dit tot alle ijsjes zijn gedaan.
- Zet de schaal 5 minuten inde vriezer.
Klaar! Smullen maar!
Lees ook: Koffie was nog nooit zo lekker met deze Nutella iced latte