Recept: meringue ijstaart met chocoladesaus
Krijg jij vanmiddag of vanavond bezoek? Dan hebben we een leuk recept voor je waarmee je je (diner)gasten ongetwijfeld imponeert: een meringue ijstaart met chocoladesaus. Het klinkt ingewikkeld, maar echt, dat valt reuze mee.
Dit heb je nodig voor de taart:
- 300 milliliter slagroom
- 30 gram pure chocolade
- 1 eetlepel koffielikeur (of rum)
- 100 gram kant en klare meringue (gewoon uit de supermarkt)
- 250 gram frambozen
Dit heb je nodig voor de saus:
- 250 gram slagroom
- 125 gram pure chocolade
- 2 eetlepels koffielikeur (of rum)
Zo maak je de ijstaart:
Bekleed een cakevorm met huishoudfolie zodat je taart later makkelijk uit het blik te halen is.
Klop de 300 milliliter slagroom tot het dik wordt, maar nog steeds zacht is.
Hak de pure chocolade fijn tot het donkere splinters zijn en voeg dit aan de slagroom toe met de likeur.
Kruimel de meringue en vouw dit ook in het beslag.
Hierna kun je de mix in je cakevorm gieten. Bedek de cakeblik hierna in zijn geheel in huishoudfolie en zet het daarna in de vriezer. Wanneer het mengsel geheel bevroren is, kun je hem er weer uithalen. Dit duurt zo’n acht uur. Vlak voordat je de cake uit de vriezer wilt halen, kun je de chocoladesaus klaarmaken.
Zo maak je de chocoladesaus
Giet de slagroom in een pannetje en voeg de chocolade toe. Roer dit rustig tot de chocolade is gesmolten.
Haal het pannetje van het vuur zodra de chocolade is gesmolten en voeg de likeur toe wanneer de chocolade nog warm is. Roer dit tot de koffielikeur goed is opgenomen in de chocolade en laat het daarna koelen.
Haal de ijstaart uit de vriezer en haal het uit het blik. Snij de ijstaart in plakken en giet hierna de chocolade erover terwijl de chocoladesaus nog een klein beetje warm is.Serveer je taart (eventueel) met de frambozen.