Recept: Perenmuffins met havermout

Eten door Redactie Ze.nl
Tijd voor een zondagmiddagsnack? Deze muffins maak je in een handomdraai! De peer geeft de muffins een frisse smaak en door de verschillende meelsoorten worden ze ook lekker kruimelig. BakZe!

Wat heb je nodig?


(voor 6 stuks)
  • 60 gr. licht volkorenmeel
  • 100 gr. havermout
  • 125 gr. bloem
  • 140 gr. lichtbruine basterdsuiker
  • 250 ml. magere yoghurt
  • 125 ml. archideolie
  • 3 theel. bakpoeder
  • 2 eetl. kaneel
  • 1 peer (in blokjes)

Hoe maak je het?
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats papieren muffinvormpjes op de bakplaat, of vet muffinplaatjes in met boter.
  2. Zeef de bloem en roer er het volkorenmeel, de havermout, het bakpoeder, het kaneel en 100 gram suiker doorheen.
  3. Klop de eieren los met de yoghurt en de olie.
  4. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk het eimengsel hier in. Roer het vervolgens rustig door elkaar.
  5. Schep de blokjes peer door het beslag en vul de muffinvormpjes met het beslag.
  6. Bestrooi de muffins met de overige suiker en bak ze af in zo'n 25 minuten.
 

 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.