Recept: Vegan salade met tahini dressing
Tahini is een pasta op basis van sesamzaadjes, die je niet alleen als broodbeleg kunt gebruiken maar ook heel goed werkt in een saladedressing. De ingrediënten voor de dressing kun je gewoon door elkaar roeren. Zelf gebruik ik meestal een koffiekopje, waarin ik de dressing klop met een vork. Wat ook goed werkt als je een grotere portie dressing maakt (dat kun je afgesloten ongeveer een week bewaren in de koelkast) is een grotere ronde beslagkom, waarin je de dressing klopt met een garde.
Dit recept is goed voor een lunchsalade voor 1 persoon.
INGREDIËNTEN
Spinazie 20 gram
Kikkererwten 2 eetlepels (gekookt)
Gedroogde cranberry 2 eetlepels
Wortel 20 gram, geraspt
Quinoa 30 gram, gekookt
Cherrytomaatjes 3 stuks
Voor de dressing
Appelazijn 2 eetlepels
Tahin 2 eetlepels
Zoute sojasaus 1 eetlepel
Palmsuiker snufje, eventueel
Zeezout eventueel
Extra vierge olijfolie 2 eetlepels
Lees dit recept verder op Foodness.nl.