Recept: Veganistisch appeltaartje
Appeltaart: daar kun je ons ’s nachts voor wakker maken. Zeker als-ie zelf gebakken is! Maar ja, wanneer bakt iemand eens een appeltaart voor je? Dat bedoelen we. Gelukkig kun je er zelf ook heel makkelijk een maken. Zelfs zonder dierlijke producten!
Wat heb je nodig?
(voor 1 tot 2 personen)
- 1 appel
- fikse snuf kaneelpoeder
- 3 el. honing
- 20 gr. amandelmeel
- 25 gr. pecannoten
- 1 el. kokosolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 18 graden Celsius
- Laat de pecannoten minimaal 15 minuten weken in een kopje water. Giet het af en hak de noten fijn met een scherp mes. Er mogen nog stukken in zitten als je daarvan houdt. Hierdoor krijgt de bodem wat meer crunch.
- Meng de fijngehakte noten met het amandelmeel en de kokosolie. Je kunt voor het fijnhakken en het mengen ook een keukenmachine gebruiken.
- Bedek de bodem van een mini-springvorm met bakpapier of vet de quichevorm in. Druk goed aan. Bak de bodem vast 10 minuten in de oven.
- Haal de bodem hierna uit de oven en verdeel de appelstukjes erover. Giet de honing erover en zet de taart nog 10 minuutjes terug in de oven.
Valt dit veganistische taartje in de smaak? Probeer dan ook eens deze rauwe vegan cheesecake, dat ook een eenpersoonsportie is!