Waarom je geen marathon hoeft te lopen
Voel jij je ook schuldig als je op Facebook alle sportieve updates van je vrienden leest terwijl jij lekker op de bank zit? Voor sommige mensen is het sporten gewoon niet weggelegd, maar dat is helemaal niet erg. Hier heb je bijvoorbeeld al 7 redenen om nooit, maar dan ook nooit, een marathon te gaan rennen. Want ja, bankhangen is ook heel fijn.
1. Het is niet natuurlijk.
Je lichaam is niet gebouwd op het rennen van 42 kilometer. Een paar kilometer, oké, maar 42 kilometer is gewoon een beetje te veel van het goede.
2. Je bent meer een teamplayer.
Zon marathon begint natuurlijk hartstikke gezellig, met ontzettend veel mensen aan de start. Na x aantal kilometers is daarvan helaas weinig over en moet je goed in de verte (of terug natuurlijk) turen om andere deelnemers te zien. Jij bent gewoon iemand die liever samen iets doet (en dan bij voorkeur geen marathon rennen).
3. Je hebt al genoeg te doen.
Trainen voor 40 kilometer vergt tijd. Je moet niet alleen lang van tevoren beginnen, je moet ook elke week een paar uur vrij nemen om een lange afstand te oefenen.
4. Je wilt rennen als hobby houden.
Af en toe een keer hardlopen is natuurlijk hartstikke leuk, maar niet echt een optie als je voor een marathon traint. Je kunt nooit een keertje overslaan, waardoor het toch een beetje op werk begint te lijken.
5. Je houdt wel van een glaasje.
Als je traint voor een marathon is het niet heel verstandig om s avonds in de kroeg te staan met een wijntje. Mocht je dit toch zeker wekelijks een must vinden, dan zou ik die marathon maar skippen.
6. Je bent nou ook weer niet zo gek op pasta.
Als de marathon nadert moet je veel koolhydraten tot je nemen. Dit betekent veel pasta eten. Vond je dit eerst nog heerlijk, na x aantal keer komt het wel een beetje je neus uit.
7. Je wilt afvallen
Het rennen van een marathon valt niet altijd samen met afvallen. Mede doordat je veel koolhydraten tot je neemt bestaat de kans dat je helemaal geen gewicht verliest.