Cake-Eieren voor Pasen
Kleurstoffen om je eten mee te kleuren kun je gewoon kopen bij kookwinkeltjes. Zeker voor feestdagen zijn kleurstoffen populair, want dan doen mensen extra hun best om indruk te maken. Zo kun je met Pasen eieren met een inhoud van cake in regenboogkleurtjes bakken. Lees hieronder hoe je dat doet.
Cake-eieren
Maak in 9 eieren een gat in de eierschil dat groot genoeg is voor een spuit en blaas de eieren uit. Houd de inhoud van 3 eieren apart voor het recept. Door de lege eieren te vullen met water, kun je de binnenkant van de eierschillen schoonmaken en laat ze vervolgens drogen. Verwerk de drie apart gehouden eieren in een standaard cakedeeg: 200 gram bloem, 200 gram boter, 200 gram witte suiker. Meng alle ingrediënten door elkaar.Het kleuren van het cakebeslag doe je als volgt: verdeel het beslag in 4 gelijke delen over 4 verschillende kommen en voeg aan het beslag van elke kom een andere kleur toe. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Nu zijn we aangekomen bij het moment waar het hele recept om draait: het vullen van de eieren. Spuit wat gesmolten boter in de eieren om de binnenkant van de eieren in te vetten. Met elke kleur van het deeg vul je een spuit en spuit de eieren ongeveer tot de helft vol. Je kunt zelf kiezen of je cakejes in één kleur maakt, of dat je verschillende kleuren in een ei spuit. Let op dat je een ei altijd maar voor de helft vult met beslag, omdat het uitzet als je het bakt!
Nu zijn we aangekomen bij het moment waar het hele recept om draait: het vullen van de eieren. Spuit wat gesmolten boter in de eieren om de binnenkant van de eieren in te vetten. Met elke kleur van het deeg vul je een spuit en spuit de eieren ongeveer tot de helft vol. Je kunt zelf kiezen of je cakejes in één kleur maakt, of dat je verschillende kleuren in een ei spuit. Let op dat je een ei altijd maar voor de helft vult met beslag, omdat het uitzet als je het bakt!
Zet de eieren gedurende ongeveer 18 minuten in de oven en wacht in spanning af of het resultaat gelukt is.