Cupcakes met Krab
Houd jij ook zo van cupcakes? Probeer dan ook eens een hartige variant. Voor deze cupcakes wordt wonton deeg gebruikt als bakje. Je bakt ze in een cupcake/muffinvorm. Wontondeeg wordt meestal gestoomd, maar haal deze keer je voordeel uit het verrassende effect van gebakken wonton - het lijkt een klein beetje op filodeeg!
Ingrediënten:
1 pak gekoelde wonton vellen (24 vellen)
250 gram gekookte krab, uit blik of vers
1 theelepel vers citroensap (ongeveer 1/2 citroen)
zout en versgemalen zwarte peper
60 gram roomkaas op kamertemperatuur
1 eetlepel mayonaise
2 theelepels Worcestershire sauce
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bevochtig beide zijden van het wontonvel en vouw het tot een bakje in de muffinvorm. Bak ze gedurende 7-8 minuten totdat de randen goudbruin beginnen te kleuren, zodat ze mooi krokant zijn.2. Tijdens het bakken van de wonton meng je in een grote kom de krab met het citroensap, zout en peper. Meng de roomkaas, mayonaise en Worcestershire saus er ook door. Voeg naar smaak nog wat extra zout of worcestersaus toe.
3. Elk wonton bakje vul je met ongeveer één lepel van het krabmengsel. Zet de bakjes ongeveer 4 minuutjes in de oven. Serveer direct voor een warme snack.
Koud serveren kan ook. Wel zo handig op een feestje, dan kun je de boel van tevoren al bereiden. Garneer eventueel met lente ui.