Recept: Gevulde Kumquat

Eten door Vrouwen redactie

Kumquats zijn kleine citrusvruchten met het uiterlijk van een mini-sinaasappel en een wat zurige smaak. Ze worden vaak gebruikt als garnituur voor een dessert, maar ze kunnen ook als op zich zelf staande gerechten worden bereid. Onderstaand recept betreft de kumquatversie die in China wordt gekweekt en die te herkennen is aan de wat ovalere vorm. Het recept is in een paar minuutjes gefixt, afhankelijk van de hoeveelheid die je maakt. Tip: maak er veel, want anders eet je je vingers erbij op.


Alles wat je nodig hebt:

Kumquats
Roomkaas of kruidenkaas

Bereiding:

Je hoeft deze vrucht, in tegenstelling tot een sinaasappel, niet te schillen, want de schil kun je gewoon opeten. Snijd de kumquats in de lengte doormidden en verwijder het vruchtvlees. Het makkelijkste is om het vruchtvlees met je vingers uit de vrucht te trekken. Vul het overgebleven fruit met de roomkaas en het gerecht is al klaar om opgegeten te worden. Simpel, maar zo lekker!





Bron