Gezonde Linzensoep
Dit recept combineert wortels, koolraap en pastinaak met linzen. Door een beetje chorizo toe te voegen krijgt de soep ook een hartige bite. Gebruik voor het gemak linzen uit blik, die hoef je niet te weken voor je ze opwarmt.
Bak eerst een teentje knoflook, een gesneden uitje en 2 gesneden wortels en selderijstengels in een plas olijfolie, voor 5 minuten. Voeg daarna een theelepel tomatenpasta toe en een hele chorizoworst die in stukjes is gesneden. Voeg daar ook alle groenten aan toe: twee koolrapen (geschild en in stukjes), een pastinaak (geschild en in stukjes) en een zoete aardappel (geschild en in stukjes). Giet er een halve liter kippenbouillon overheen, samen met een klein blik linzen. Breng aan de kook en laat vervolgens 45 minuten zacht pruttelen. Eet met een krokante kaastosti.
Lees het volledige recept op Canellevanille.