Maaltijdsalade met spinazie

Eten door Madelon

Deze maaltijdsalade kan prima ?los? gegeten worden als avondeten, maar past ook perfect bij een zomerse barbecue. Schrik overigens niet van de hoeveelheid spinazie die je aan het begin zal hebben, dit zal nog slinken! Neem dus liever iets te veel spinazie in plaats van te weinig. Een leuke variatie van de salade krijg je door tonijn toe te voegen. Enjoy!

Maaltijdsalade van pasta en verse spinazie
(voor ongeveer vier personen)


Wat heb je nodig?

  • 500 gram pasta
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram spekjes
  • 4 eieren
  • 1 potje zongedroogde tomaten op olie
  • 1 potje kappertjes
  • 2 eetlepels rode pesto
  • 1 theelepel suiker
  • Een scheutje rode wijnazijn
  • Een scheutje olijfolie
  • Pijnboompitjes (naar smaak)
  • Peper en zout


Wat moet je doen?
Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Bak de spekjes tot ze mooi bruin zijn. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en spoel het daarna af met koud water. Was de spinazie goed. Bak de pijnboompitjes (naar wens).

Meng de koude pasta, samen met de gewassen spinazie. Doe hierdoor de uitgebakken spekjes, de hamreepjes, de in stukjes gesneden eieren, de pijnboompitjes, de zongedroogde tomaatjes en de kappertjes.

Maak een dressing van rode wijnazijn, olijfolie, pesto en suiker. Doe dit op gevoel en proef zo nu en dan hoe je de dressing lekker vindt. Wees niet te zuinig met de ingrediënten!

Meng alles door elkaar in een grote kom, en je maaltijdsalade is klaar. Eet smakelijk!

Bron: Smulweb.nl