Smeuïge brownies

Eten door Anouk

Brownies kan je eigenlijk altijd wel eten, bijvoorbeeld tijdens een meidenavond, op een koude winterdag, bij een verjaardag, als je last hebt van het maandelijkse probleempje... Dit receptje komt dan zeker van pas! Het enige nadeel is dat je nog moet wachten met eten totdat de brownies zijn afgekoeld, want van de lekkere geur krijg je namelijk enorme trek. 
 
Wat heb je nodig?
(voor ongeveer acht personen)

  • 250 gram pure chocolade
  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 gram meel
  • 3 eieren
  • Een snufje zout 

 
Hoe maak je het?
Verwarm de over voor op 180 graden. Smelt de boter samen met de pure chocolade op het vuur en roer er af en toe even zachtjes doorheen. Doe dit ongeveer 5 minuten.

Ondertussen klop je de eieren los met de hand (en garde natuurlijk). Als je het mengsel van boter en chocolade van het vuur hebt gehaald, voeg je de poedersuiker, vanillesuiker, geklopte eieren en een snufje zout toe. Nu moet je goed roeren.

Vervolgens voeg je het meel toe. Roer het mengsel ook weer goed door. Verdeel het geheel in een bak, liefst vierkant of rechthoekig (geen cakevorm!). Vet deze wel eerst in.
 
Zet de bak met het mengsel 15 minuten in het midden van de oven (180 graden). Na deze 15 minuten zet je de over uit en laat je de brownies nog 5 minuten in de oven rusten. Eenmaal uit de oven, laat je de brownies afkoelen. Voor het lekkerste resultaat zet je de brownies nog 2 uur in de koelkast.
 
Tip
Je kunt walnoten toevoegen om de brownie extra lekker te maken! Of je kan rozijnen toevoegen als je daar meer van houdt. Het is lekker om de brownies te serveren met ijs.
 
BakZe!