Pastasalade met tomaten en mozzarella

Eten door Anouk

Ik was bang dat ik na deze zomer nooit meer zo'n lekkere pastasalade zou eten. Gelukkig vond ik dit recept, dat heel erg lijkt op de Spaanse pastasalade. Met mijn twee linkerhanden - ik ben absoluut geen keukenprinses - heb ik dit gerecht toch succesvol weten te serveren. Dus zelfs als je geen kookheldin bent, is dit goed te doen.

Heerlijk voor een warme zomeravond geserveerd met stokbrood of als bijgerecht tijdens het barbecueën. Lekker wijntje erbij en genieten maar!

Wat heb je nodig?
(Voor vier personen)

  • 6 el goede olijfolie
  • ca. 10 zongedroogde tomaatjes (zelfgemaakt of op olie)
  • 5 el rode wijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • ca. 500 gram pasta (schelpjes o.i.d.)
  • 250 gram tomaten, grof gesneden
  • 200 gram mozzarella, in blokjes gesneden
  •  flink wat basilicum, grof gesneden
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • 1 kopje olijven, grof gesneden


Hoe maak je het?
Hak de zongedroogde tomaten, kappertjes en knoflook fijn en voeg de olijfolie en rode wijnazijn toe. Breng het geheel eventueel op smaak met peper en zout en als het te dik is, voeg dan nog wat olie en azijn toe.

Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet het af en doe de pasta in een grote schaal, voeg nu de dressing toe die je net hebt gemaakt. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel vervolgens afkoelen. Voeg vervolgens de tomaten, basilicum, mozzarella, Parmezaanse kaas en olijven toe.

Tips
Het lekkerst is om het de pastasalade een dag van tevoren maken, dan kunnen alle smaken goed intrekken.

Voor de vis- of vleesliefhebbers: Voeg wat tonijn toe (vers of uit blik); salami of ham kan ook. De mozzarella kan je eventueel vervangen door feta, voor als je meer smaak wilt. En vergeet niet wat pijnboompitten toe te voegen!

EetZe!

Bron: Smulweb.nl