Pastasalade met tomaten en mozzarella
Ik was bang dat ik na deze zomer nooit meer zo'n lekkere pastasalade zou eten. Gelukkig vond ik dit recept, dat heel erg lijkt op de Spaanse pastasalade. Met mijn twee linkerhanden - ik ben absoluut geen keukenprinses - heb ik dit gerecht toch succesvol weten te serveren. Dus zelfs als je geen kookheldin bent, is dit goed te doen. Heerlijk voor een warme zomeravond geserveerd met stokbrood of als bijgerecht tijdens het barbecueën. Lekker wijntje erbij en genieten maar! Wat heb je nodig?
Kook de pasta volgens de verpakking al dente. Giet het af en doe de pasta in een grote schaal, voeg nu de dressing toe die je net hebt gemaakt. Meng alles goed door elkaar en laat het mengsel vervolgens afkoelen. Voeg vervolgens de tomaten, basilicum, mozzarella, Parmezaanse kaas en olijven toe. Tips Voor de vis- of vleesliefhebbers: Voeg wat tonijn toe (vers of uit blik); salami of ham kan ook. De mozzarella kan je eventueel vervangen door feta, voor als je meer smaak wilt. En vergeet niet wat pijnboompitten toe te voegen! EetZe! Bron: Smulweb.nl |