Olijfoliekoekjes met choco & rozemarijn
In Italië druppelen ze wat licht pittige olijfolie met een snufje zout over het vanille-ijs, of, zoals zij het zo mooi noemen: 'gelato con olio e sale'. Ook in deze heerlijke chocoladekoekjes zorgt olijfolie voor een verrassende touch. Niet alleen qua smaak, maar ook qua structuur. In vergelijking met recepten waarin boter gebruikt wordt, is de smaak van deze koekjes wat volwassener en de kruim enigszins compacter. De toevoeging van verse rozemarijn haalt de bitterzoete smaak van de chocolade op en zorgt tegelijkertijd voor een kruidig accent. Koekjes voor bij de thee zijn het niet, maar als spannende afsluiting van een diner zijn ze zeer geslaagd. Olijfoliekoekjes met pure chocola en rozemarijn
Hoe maak je het?
Paola Westbeek is culinair schrijfster, receptenontwerpster en kookdocente. Ze is in 2007 afgestudeerd aan de Leidse Universiteit, geeft kooklessen en schrijft voor verschillende Engelstalige kookmagazines. Kijk voor meer informatie over Paola en haar werkzaamheden op www.ladoucevie.nl. Paola is culinair blogger voor Ze.nl en verblijdt ons regelmatig met haar kennis op culinair gebied! |