Cannelloni met gehakt en spinazie

Eten door Jet

(Voor 4 personen)

 Het gerecht is makkelijk te maken en ziet er toch erg profi uit! Ideaal om indruk te maken tijdens een eerste eet-date...

Wat heb je nodig?

  • 16 buisjes cannelloni (pasta doos à 250 g) 
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zak verse spinazie (300 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 2 pakjes soffritto (tomatensaus à 390 g)
  • 100 g gemalen belegen kaas (zakje à 150 g)


Hoe maak je het?
Breng eerst in een grote pan water aan de kook en laat de cannelloni hier 3 minuten in koken. Spoel ze vervolgens af met koud water en laat ze uitlekken. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Pel en snipper nu de ui en knoflook. Snijd de spinazie fijn. Verhit in een braadpan olijfolie en fruit de ui en knoflook hier ca. 1 minuut in. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het 5 minuten. Nu voeg je ook de spinazie toe laat dit 3 minuten meebakken. Vul de cannelloni met het mengsel.
Pak nu een ovenschaal en schenk hier 1 pakje soffritto in. Leg de cannelloni hierop en schenk het tweede pakje soffritto erover. Strooi als laatste een flinke laag kaas over het geheel en bak de cannelloni in ca. 20 minuten gaar en goudbruin.
Serveer er een lekkere salade bij.

EetZe!