Meestal eten we de lasagne in een rode versie. En dan kant-en-klaar van de Albert Heijn, van de bezorg-Italiaan of lekker snel uit een pakje. Maar deze groene versie is heel makkelijk zelf te maken!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
400 gram kip
bakje spekjes
1 rode ui
1 teentje knoflook
groot pak spinazie a la crème
bakje roomkaas
bakje cherrytomaatjes
pak groene lasagnebladeren
bechamelsaus
melk
gerapte kaas
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd allereerst de kipfilets in kleine blokjes en de rode ui fijn.
- Laat een koekenpan warm worden en doe er een eetlepel olijfolie in.
- Verwarm de spinazie a la crème ondertussen in een ander pannetje.
- Fruit het uitje en voeg dan de kip toe. Als de kip bijna gaar is, dan voeg je als laatste de spekjes toe. Pers een teentje knoflook en gooi deze er ook bij.
- Als het goed is, is je spinazie helemaal ontdooid, dus die kan je er nu ook bij gooien. Voeg ook het bakje roomkaas toe. Roer het allemaal goed door elkaar.
- Laat het geheel nog even pruttelen en haal het vervolgens van het vuur.
- Pak een grote ovenschaal en vet deze in. Nu gaan we de lasagne opbouwen! Begin met een laagje saus, strooi er een beetje geraspte kaas over en sluit af met een laagje groene lasagnebladen. Herhaal dit totdat de saus op is en eindig met een laagje lasagnebladen.
- Bereid de bechamelsaus zoals het op het pakje is aangegeven en giet het sausje over de lasagnebladeren.
- Je sluit af met een dikke laag geraspte kaas.
- Doe je lasagne in een oven en laat 'm in ongeveer 30 minuten goudbruin worden.
Eet smakelijk!