Pittige rijst met kip en witte kool

Eten door Redactie Ze.nl

Dit rijstgerecht bevat zeer weinig calorieën, zodat je rustig een tweede keer kunt opscheppen...

Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)

  • 1 pak rijst
  • 3-4 ons kipfilet, in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, klein gesneden
  • 250 gram witte kool
  • zwarte peper
  • olijfolie


Voor de marinade:

  • 50 ml. ketjap
  • 3 eetlepels azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • zwarte peper
  • cayennepeper


Hoe maak je het?
Doe de ingrediënten voor de marinade in een afsluitbare kom en roer de blokjes kipfilet er goed doorheen. Zet de bak daarna minstens twee uur in de koelkast.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Warm ondertussen de olijfolie op in een wok en wacht tot de pan goed heet is.

Roerbak de ui en de paprika, voeg daarna het vlees met de marinade toe en bak het gaar. Roer dan de gesneden witte kool erdoor en bak het geheel ongeveer vijf minuten of tot de gewenste gaarheid.

Roer tot slot de gekookte rijst erdoor en maak op smaak met peper. Houd je van pikant, vervang dan de zwarte peper door rode peper.

Bron: Smulweb.nl