Mjammie, Arretjescake!
Arretjescake is geschikt als toetje, als lekkernij bij de koffie of zomaar tussendoor als je een snoepbui hebt. Het is super makkelijk te maken: het boodschappenlijstje is kort en er komt geen oven aan te pas. Waar wacht je nog op?!
Roer beetje voor beetje de basterdsuiker erdoor en daarna de cacao, lepel voor lepel. Klop de eieren even los en wat schuimig met een garde en roer deze door het botermengsel wanneer dit enigszins is afgekoeld. Verbrokkel de biskwietjes tot kleine stukjes. Dit kun je doen met de hand, een hakmes of doe ze in een theedoek en sla erop met iets hards. Je kunt zelf bepalen hoe groot je de stukjes wil hebben; gangbaar is ongeveer 1 cm. Spatel de brokjes door het cacao-mengsel tot alles gelijkmatig verdeeld is.
En dan moet je toch echt even geduld hebben! Laat de cake minstens 5 uur in de koelkast opstijven (een nacht is nog beter).
Smul Ze! |