Eetbare theezakjes

Eten door Stephanie
Met de kou buiten is het heerlijk om je met een kop thee op de bank te nestelen. Deze koekjes in de vorm van een theezakje passen daar perfect bij. Ze zien er leuk uit en zijn ook nog hartstikke lekker!

Het leuke aan deze koekjes is dat je er veel variaties van kunt maken. De chocolade kun je bestrooien met onder andere mini marshmallows en gekleurd suikerstrooisel. En ook kan je de afbeeldingen op het labeltje aanpassen aan elke gelegenheid. Dit kan een cupcake zijn wanneer je de koekjes bij een High Tea wil serveren. Maar ook een blauwe speen voor een babyshower. De eetbare theezakjes op de foto zijn perfect voor Valentijnsdag.

Wat heb je nodig?

  • Zanddeeg
  • 125 gram roomboter
  • 250 gram bloem
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • Zout
Andere benodigdheden

...

  • Huishoudfolie
  • Bakpapier
  • Beslagkom
  • Zeef
  • Rietje
  • Sjabloon theezakje
  • Touw
  • Labeltjes theezakje
  • Reep chocolade
  • Sprinkles
Hoe maak je het?
  1. Knip uit een vel wit papier een sjabloon in de vorm van een theezakje. Print en knip ook alvast de labeltjes uit.
  2. Zeef de bloem, een snufje zout, de witte basterdsuiker en het zakje vanillesuiker in een beslagkom. Snijd de boter in kleine blokjes en voeg het toe. Meng er ook een ei doorheen.
  3. Kneed het mengsel met koude handen tot een stevige, gladde bal. Verpak de bal in huishoudfolie en laat het zanddeeg een uur in de koelkast rusten.



     
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bestrooi een glad oppervlak met wat bloem en rol de bal met een deegroller naar alle kanten uit tot een lap van ongeveer 4 mm dik.
  5. Snijd met behulp van de sjabloon de koekjes uit het deeg en leg deze op een ingevette bakplaat. Druk aan de bovenkant met een rietje een rondje voor het touwtje.
  6. Bak de koekjes 10 minuten totdat ze lichtbruin zijn. Laat ze op het aanrecht afkoelen.
  7. Verwarm de chocoladereep in een bakje in de magnetron totdat je een sausje hebt. Dip de koekjes tot 1/3 in de chocolade en leg ze op een vel bakpapier. Versier de chocolade zoals je wilt.
  8. Laat de chocolade hard worden en bevestig dan het touwtje met het labeltje eraan.
SmulZe!