Siciliaanse varkenshaas
Heel erg geschikt voor een etentje, want behalve dat de combinatie van het malse vlees met de frisse salade overheerlijk smaakt, ziet het er ook nog eens super uit. Wat heb je nodig? (voor 4 personen) Salade:
Klop in een bakje een dressing van 3 eetlepels olie en 1 eetlepel citroensap. Snijd de basilicum fijn en voeg die toe aan de dressing (bewaar wat blaadjes voor de garnering). Breng de dressing op smaak met zout en peper. Klop de eieren in een diep bord los met wat zout en peper. Pak nog een diep bord en doe daar een ruime hoeveelheid paneermeel in (genoeg om de varkenshaaslapjes in te wentelen). Knip de peterselie erboven fijn, voeg de oregano en uitgeperste knoflook toe en meng het geheel. Snijd de varkenshaas in plakjes van 1 centimeter breed en bestrooi ze met peper. Wentel de plakken eerst met beide kanten door het eimengsel en vervolgens door het paneermeelmengsel. Verhit 2,5 eetlepel olie in een pan en bak de helft van het vlees. Als dit na 5 minuten aan beide zijden goudbruin is kun je het in aluminiumfolie warm houden, terwijl je de andere helft vlees in de laatste 2,5 eetlepel olie bakt. Verdeel de plakjes vlees over vier borden en schep het tomatenmengsel erover heen, zonder te veel vocht. Garneer het ten slotte met een blaadje basilicum. Lekker met spaghetti aglio olio of knoflookaardappeltjes uit de oven en een rood wijntje erbij. Eet smakelijk! |