MMMaaltijdsalade!

Eten door Eline

Maaltijdsalades zijn gemakkelijk te maken, maar vooral heerlijk om eens mee te experimenteren met verschillende soorten smaken. Alles mag, alles kan! Wil je een lekkere vegetarische salade, kun je paprika's, komkommers, wortels en augurken combineren. Maar ook stukjes biefstuk of gegrilde kip smaken prima in een salade. Varieer met warme en koude producten, zodat je salade een extra dimensie krijgt en je je geen konijn voelt. Hieronder een voorbeeld van een zeer smakelijke salade, gevuld met drie soorten vis. De combinatie van warme zalm, tonijn en garnalen geeft een boost aan de basisingrediënten als sla, komkommer en tomaat. Enjoy!

Maaltijdsalade met vis voor 4 personen:

  • zakje ruccola slamelange 
  • bakje champignons
  • 1 ui
  • komkommer
  • rode paprika
  • 2 á 3 tomaten (mogen ook cherrytomaatjes of romaatjes zijn)
  • blikje tonijn
  • zalmsnippers
  • bakje kleine garnalen
  • eventueel mozzarella


Fruit de ui en champignons kort in een hete pan met een scheutje olijfolie. Laat ze goed uitlekken! Doe in een slakom de slamelange en klein gesneden stukjes paprika, komkommer en tomaat. Doe de zalmsnippers, garnalen en tonijn in een wok en roer ze goed door elkaar. Even warm laten worden, daarna direct serveren in de salade! Hierdoor krijg je een fijne koude salade met warme stukjes vis. Garneren met kleine plakjes mozzarella. Dressing is niet nodig, de vis geeft een eigen smaak mee aan de groente. Heerlijk met Boulogne-stokbrood.