Kookboek voor meisjes van 8 tot 88
Het Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 is werkelijk een lust voor het oog! Het ziet er prachtig uit... Het dikke boek (320 pagina's!) is gevuld met waanzinnige foto's van verschillende (je raadt het al) meisjes, heerlijke recepten en grappige tekstjes. De lay-out is tot in de puntjes verzorgd. Het is dan ook niet gek dat het boek is gemaakt door een styliste (Mirjam van der Rijst) en een fotograaf (Marcel van Driel). Uniek aan dit boek is dat de hoofdstukken niet zijn ingedeeld op gerechten, ingrediënten of gangen, maar op 15 verschillende type meisjes, zoals: Verliefde meisjes, Viswijven, Theetantes, Brutale meiden, Javaanse meisjes en Geen echte meisjes. Aan het begin van elk hoofdstuk staat een grappige omschrijving van het type meisje en ook de gerechten zijn hier speciaal op afgestemd. Zo staat het hoofdstuk Javaanse meisjes vol met heerlijke Indonesische recepten, begeleidt met foto's van Javaanse oma's, moeders en dochters. Het is een heerlijk boek om door te bladeren en te bewonderen. De nadruk ligt vooral op de foto's en iets minder op de recepten. Deze recepten zijn eenvoudig te maken en lopen uiteen van lichte salades en stevige kost tot sjieke hapjes en vegetarische gerechten. Maar natuurlijk ook veel zoeternijen! Voor alle momenten van de dag, voor elk seizoen en voor elk meisje wat wils... Het enige puntje van kritiek is dat de meeste receptjes redelijk makkelijk te maken zijn. Persoonlijk zoek ik wat meer uitdaging in een kookboek. Maar dit maakt het boek juist weer zeer geschikt voor de meisjes die wat minder ervaren zijn in de keuken. Al met al vind ik Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 een echte aanrader. Het ziet er meer dan prachtig uit, is tot in de puntjes verzorgd en is ideaal om cadeau te geven. Enne... het kookboek is dan wel voor girls only, jongens mogen het natuurlijk wel voor hun meisje kopen! Een klein voorproefje: Romige courgettesoup (voor 'Geen echte meisjes') Een soep die smaakt alsof je uren in de keuken hebt gestaan, maar verbluffend makkelijk te maken is. En nog snel klaar ook! (voor 4 personen)
Schenk de bouillon in de pan en laat het geheel 15 minuutjes zachtjes doorkoken. Laat de roomkaas erin smelten en roer de wijn erdoor. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 4 diepe borden. Een knapperige soepstengel maakt het helemaal af! Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 |