IJsjes maken gelukkig!
Tijdens dit onderzoek kregen 240 jongvolwassenen een lijst met 62 voedingsmiddelen. Vervolgens moesten ze aangeven wat voor emotie ze bij elk voedingsmiddel kregen: werden ze er gelukkig van? Opgewonden? Kregen ze er een gevoel van plezier van of toch comfort? De deelnemers kregen geen tijd om na te denken, ze moesten meteen antwoorden... En uit het onderzoek blijkt dat: Mensen het minst gelukkig worden van tofu, soya, avocado, zalm en boterhamworst. Bij plezier en opwinding scoorden dezelfde dingen als bij geluk goed, koekjes blijken ook erg opwindend te zijn. Eten waar we ons het minst plezierig en opgewonden bij voelen zijn bloemkool, tofu, soya, avocado, zalm en boterhamworst. Chocolade, roomijs, druiven, spaghetti, macaroni, appel en sinaasappel geven mensen een comfortabel gevoel. Achteraf kregen de deelnemers nog een opdracht. Ze moesten zoveel mogelijk voedingsmiddelen opschrijven die ze zich konden herinneren van de test. Daaruit is gebleken dat de deelnemers zich duidelijk meer gezonde dan ongezonde dingen konden herinneren. Waarom dat zo is, is niet bekend... Van wat voor soort eten word jij nou echt gelukkig? |