Courgettekoekjes
(Voor 4 personen)
2 bosuien, gesnipperd 1/2 bosje peterselie, fijngehakt 1/2 bosje dille, fijngehakt 1 1/2 el bloem 2 teentjes knoflook, fijngehakt 100 gram feta, verkruimeld 1 ei snufje zout en veel peper zonnebloemolie keukenpapier Hoe maak ik dit gerecht klaar? Meng alle ingrediënten met elkaar, behalve de zonnebloemolie. Kijk even of het geheel genoeg aan elkaar plakt (zodat je er koekjes van kunt maken), anders kun je er nog wat bloem doorheen doen. Verhit nu een laag zonnebloemolie in een grote koekenpan en als de olie goed heet is, kun je één voor één flinke eetlepels van het courgettemengsel in de olie laten glijden. Druk de hoopjes wat dunner en gladder, zodat er een plat koekje ontstaat. Bak ze nu om en om aan beide kanten, totdat het koekje lekker (licht)bruin en knapperig is. Haal ze uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Je kunt de courgettekoekjes serveren met een schaaltje Griekse yoghurt met knoflook, citroen, zout en peper. |