Amerikaanse pancakes

Eten door Marieke_B

Benodigdheden
- 30 gram boter (plus extra om in te bakken)
- 250 gram bloem
- 4 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel fijne kristalsuiker
- 1 mespuntje zout
- 2 eieren
- 350 ml. melk

Zo maak je het
Smelt 30 gram boter in een pannetje. Zeef boven een kom de bloem samen met het bakpoeder, de suiker en het zout.

Klop in een andere kom de eieren, de melk en de gesmolten boter door elkaar. Giet het vloeibare mengsel bij het bloemmengsel en klop met een garde tot een glad beslag.

Smelt een klontje boter in een koekenpan. Giet, als de boter heet is, kleine hoeveelheden beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes (die circa 12 cm doorsnee moeten hebben) tot er belletjes ontstaan en keer ze dan om. Bak nog 1 minuut tot ze goudbruin zijn.

Maak er voor de gezelligheid een flinke stapel van. Ze zijn heerlijk met roomboter en poedersuiker, maar ook met gewoon lekkere schenkstroop. De Amerikanen gebruiken overigens meestal 'maple sirup', dat is in het Nederlands ahornsiroop.

Variatietips
Als je gevulde pancakes wil maken, kun je ze vullen vlak voordat je ze omdraait of je gooit de vulling al door het beslag heen. Voorbeelden zijn: ontbijtspek, pancetta, bosbessen, bananen, gestoofde appelen, chocolade of siroop!

Enjoy your meal! :)