Lekkere snacks: Bladerdeeghapjes
Heb je geen zin om uren in de keuken te staan, maar wil je toch wat lekkere snacks op tafel? Ze.nl zet vijf heerlijke bladerdeeghapjes op een rijtje. Makkelijk, goedkoop en het belangrijkste: ze zijn nog heerlijk ook. EetZe!
Pittige kip
Wat heb je nodig?
(4 personen)
Geitenkaas
Wat heb je nodig?
(4 personen)
Appelflap
Wat heb je nodig?
(4 personen)
Wat heb je nodig?
(4 personen)
Saucijzenbroodjes
Wat heb je nodig?
(4 personen)
Pittige kip
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 2 grote kipfilets
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el tabasco of chilisaus
- 2 eieren
- 2 el gehakte peterselie
- 16 bladerdeeg
- 2 el sesamzaadjes
- Keukenpapier
- Bakpapier
- Keukenmachine
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snij de kipfilet, knoflook, peterselie en ui in kleine blokjes.
- Doe de kip, ui, knoflook en ei in de keukenmachine en voeg wat tabasco of chilisaus bij. Doe de machine kort aan: het mag niet te fijn worden.
- Meng de fijngesneden peterselie door het 'kipgehakt'.
- Leg wat vulling op het bladerdeeg, vouw 'm dubbel en plak 'm vast met wat water. Ga door tot alle flapjes klaar zijn.
- Klop de eidooier los en bestrijk de bladerdeeg hiermee.
- Bestrooi tenslotte wat sesamzaad over de hapjes en zet ze voor ongeveer twintig minuten in de oven.
Geitenkaas
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- Stuk zachte geitenkaas
- Stuk belegen kaas
- Plakjes salami
- Gedroogde tomaatjes op olie
- 1 ei
- 16 plakjes bladerdeeg
- Bakpapier
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Beleg het bladerdeeg met een klein plakje salami en een klein reepje belegen kaas.
- Vouw twee punten naar elkaar toe en plak ze goed vast met water. Je hebt nu een schuitje.
- Leg nu een stukje zachte geitenkaas in het midden en doe in het midden een klein stukje gedroogde tomaat.
- Vouw de andere twee punten naar elkaar toe en knijp ze stevig dicht.
- Klop de eidooier los en bestrijk de bladerdeeg hiermee.
- Zet de hapjes tenslotte voor ongeveer twintig minuten in de oven.
Appelflap
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 2 goudreinet appels
- Suiker
- Vanillesuiker
- Kaneel
- 1 kleine pot (in alcohol gelegde) rozijnen
- 16 plakjes bladerdeeg
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Schil de appels en snijd de partjes in kleine blokjes.
- Meng de appelblokjes, (vanille)suiker, kaneel en één tot twee scheppen (in alcohol gelegde) rozijnen goed door elkaar.
- Schep op elk plakje bladerdeeg een hoopje van dit mengsel.
- Vervolgens vouw je de lapjes dicht en bestrijk je de bovenkant met wat losgeklopt ei.
- Tenslotte bestrooi je de bovenkant van de appelflap met wat suiker en zet ze voor ongeveer twintig minuten in de oven.
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- Feta
- Spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Peterselie
- 1 ei
- 16 plakjes bladerdeeg
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de feta, ui, knoflook en peterselie in kleine stukjes en meng met de spinazie.
- Beleg de bladerdeeg met het spinazie/fetaprutje en vouw ze dicht. Bestrijk de bovenkant met wat losgeklopt ei.
- Zet de hapjes tenslotte voor ongeveer twintig minuten in de oven.
Saucijzenbroodjes
Wat heb je nodig?
(4 personen)
- 1 ei
- 400 gram gehakt
- Gehaktkruiden
- Zout
- Peper
- 1 ui
- 16 plakjes bladerdeeg
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Snijd de ui in kleine blokjes en kruid het gehakt. Breng het met peper en zout extra op smaak.
- Leg een rolletje gekruid gehad op een plakje bladerdeeg.
- Vouw het deegplakje dubbel en druk de randen goed aan.
- Bestrijk vervolgens de bovenkant met wat losgeklopt ei.
- Zet de hapjes tenslotte voor ongeveer twintig minuten in de oven.