Spinazie & zalm uit de oven

Eten door Redactie Ze.nl

Benodigdheden (voor 2 a 3 personen)

- een zak spinazie (300 gram)
- een rode paprika
- bosuitjes (3 stuks)
- champignons (200 gram)
- ingeblikte zalm (2 blikken a 418 gram)
- aardappelpuree (het liefst van Maggi; 'crème fraîche en bieslook')            - geraspte kaas
- evt. wat crème fraîche
- een ovenschotel

Bereiding

Zorg er als eerste voor dat de zalm graatloos en geroerd in een ruime kom zit. Snij dan de paprika, champignons en de bosuitjes in kleine stukjes. Roerbak deze vervolgens en voeg na drie minuten de spinazie toe en bak alles tezamen nog vijf minuten door op hoog vuur, totdat de spinazie helemaal geslonken is. Meng dit al scheppend in de kom(niet gieten ivm de hoeveelheid vocht) met de zalm tot één geheel. Voeg hier eventueel een klein beetje crème fraîche aan toe. Spreid dit mengsel over de bodem van de ovenschaal. Bereid vervolgens de aardappelpuree zoals dit op de verpakking staat aangegeven, en giet ook deze in de ovenschaal; over het mengsel heen. Gooi hier vervolgens de geraspte kaas over heen voor een krokant en lekker korstje. Haal de schotel na ongeveer een half uur uit de oven, eet smakelijk!

Geschreven door Veerle