Babi Pangang

Eten door Redactie Ze.nl

Wil je lekker en gezond eten? Dan zit je met dit Aziatische gerecht helemaal goed: de Aziatische keuken staat erom bekend niet zo veel calorieën te bevatten en ook niet te zwaar op de maag te vallen. Tip: je kunt in plaats van speklappen ook kiezen voor runderlappen als je niet van varkensvlees houdt.

Wat heb je nodig?

1 kilo doorregen speklappen (of buikspek)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • naar smaak nootmuskaat
  • 2.5 cm laos ( of 1/2 teehl poeder)
  • 1.5 cm gember ( of 1/2 theel poeder)
  • 1 eetl gula djawa of bruine suiker
  • 2 kemiri noten
  • naar behoefte olie
  • 1 borrelglas cognac

  • Zo maak je het:
    Maak de kruiden fijn en wrijf het vlees of de speklappen goed in met de boemboe samen met een beetje olie. Giet na het inwrijven, voorzichtig, de jenever er overheen. Laat het ongeveer een uur intrekken en leg het vlees dan in een ovenschaal.

    Verwarm de oven ongeveer tien minuten voor op 275 °C. Zet de schaal met het vlees in de oven en laat het vlees ongeveer  een à anderhalf uur roosteren op 200 à 225 °C. (niet vergeten af en toe om te draaien). Het vlees moet lekker bruin en knapperig zijn. Als het vlees gaar is, snijd je het in dunne reepjes en serveer je de babi pangangsaus er apart bij.

    Als je geen oven hebt, kun je het vlees ook bakken in een braadpan met ongeveer twee eetlepels olie. Bak het vlees dan goed krokant aan beide kanten.

    Bron: Smulweb.nl