(voor 2 personen)
Wat heb je nodig?
125 gram biefstuk (in dunne plakken en dan in reepjes)
1 eetlepel sojasaus
2 theelepels sherry of rijstwijn
2 theelepels maïzena
2 theelepels sesamolie
1 theelepel suiker
250 gram eiermie
125 g gemengde groenten (peultjes, broccoli, taugé)
1,25 dl olie
3 lente uitjes
Zout, peper en suiker naar smaak
Om te beginnen...
Marineer je de biefstuk 15 min in een mengsel van sojasaus, rijstwijn, maizena, sesamolie en suiker.
Vervolgens dompel je de mie in kokend water en zet de pot van het vuur en maak de mie los met een vork; goed afgieten en laten uitlekken.
Kook nu de stukjes groenten in zout kokend water tot ze beetgaar zijn
Aan de kook!
Verhit de olie in de wok en roerbak de mie op hoog vuur tot hij goudgeel is en schep deze op een schotel. Houd de mie warm door er bijvoorbeeld een deksel op te doen.
Roerbak het vlees met de bosuitjes, tot het vlees verkleurt. Let op: Als je houdt van malse biefstuk, bak het vlees dan niet te lang. Biefstuk wordt namelijk heel snel taai. Voeg de groenten toe en roerbak nog even verder.
Voeg als laatste de resterende marinade erbij en breng het geheel op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sojasaus en suiker.
Schenk dit overheerlijke mengsel over de mie en serveer direct.
Geschreven door Jet